Награда

Избор на дела

Конкурсот на проектот „Мултикултурна повеќејазична дигитална библиотека“, што Фондација Македоника го спроведува во соработка и со финансиска поддршка на ЦИВИКА МОБИЛИТАС ќе трае 12 месеци.  Од сите доставени дела стручната комисија на проектот ќе избира по едно дело секој месец кое ќе биде објавено во посебна категорија на сајтот, наменета за проектот. На крајот на конкурсот од веќе објавените 12 дела, читателите ќе го изберат најдоброто дело што ќе ја добие главната награда електронски читач (таблет), според следните критериуми:

  • Најчитано дело на проектот.
  • Најсподелувано дело на проектот преку социјалните мрежи.
  • Најкоментирано дело на проектот во рамките на форумот на Фондација Македоника.

 


Избрана книга за месец јуни:

  • Анде Јанков – “Погрешен избор”

 

Advertisements