Горјан Аревски – Црно пораѓање

crno-poragjanje_cover

Advertisements

One thought on “Горјан Аревски – Црно пораѓање

  1. Сега ја читам драмава и на четвртата страница решив да ја преинам од многу причини. Прво, не смее да се дозволи да се предаде од страна на авторот дело што е напишано на скопски дијалект, со еден куп улични зорови и фрази, а притоа да се објави непроверено. Второ, авторот најверојатно сака да прикаже современ говор, но тоа не оди така: У пички матер, курви едни, на црнецот му бил мал и т.н. Завршив книжевност и ова нема да се издаде доколку не се исчисти. Ужас. Страв и трепет!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s